Tània Añón

La Tània Añón és una jove molt responsable i exigent amb tot allò que es proposa.

Està vivint a una resi a Barcelona, perquè està estudiant 1r de filologia clàssica. Aquest curs ha estat molt dur, moltes hores d’estudi, tantes, que a vegades se li oblida que ha de fer altres coses. La vida universitària «no es lo que te cuentan», has d’aprendre a ser molt responsable i saber dir que no, ja que si no et passaries els dies de festa i sense estudiar.

Algun cop s’ha plantejat deixar la uni, perquè de vegades aquesta exigència és massa, però li va costar tant accedir, que no vol deixar perdre aquesta oportunitat, ni el ritme d’estudi.

El primer cop que es va presentar a les PAU va suspendre, però com tenia molt clar que volia fer filologia clàssica, va voler intentar-ho de nou i es va agafar un any sabàtic per preparar-se les PAU a l’aula magna. Ara, està contenta d’haver-ho fet i de poder estar estudiant el que li agrada, encara que s’hagi d’esforçar molt per portar-ho tot al dia. A més, té molt clar que en un futur vol ser mestra, però el que encara té per decidir és si de Grec o de Llatí.

En l’àmbit personal, no està passant per un bon moment, fa uns mesos que pateix depressió, ens explica que hi ha hagut canvis familiars que no ha acceptat bé. Va millorant, gràcies a l’acompanyament psicològic i la medicació que pren, però reconeix que no ha estat fàcil trobar una medicació que sigui compatible amb els estudis. Durant el dia necessita estar al 100% per seguir el ritme d’estudi que exigeix la carrera, però la medicació fa l’efecte contrari per la son que li provoca. En algunes ocasions ha necessitat abusar del cafè per estar activa durant el dia, i això li provocava que a la nit no podia dormir.

Afirma que hi ha molts joves que pateixen insomni, sigui pel cafè o per l’estrès que viuen, i que per poder dormir a les nits necessiten algun fàrmac encara que sigui natural per tal de poder descansar.

Ara, ja està a punt d’acabar aquest curs, té moltes ganes de tornar a Cambrils per descansar i divertir-se!

@tania.a_2502 , gràcies per deixar-nos mostrar una realitat tan sincera. Gaudeix molt de l’estiu i carrega piles per seguir amb molta força!

Comparteix a les xarxes!
Detalls
  • Contacta

    @tania.a_2502

Detalls
  • Contacta

    @tania.a_2502

× Pregunta'ns