Rocío Ramos

La conversa amb la Rocío Ramos, cambrilenca de 17 anys que estudia 1er de batxillerat a l’INS Cambrils, és entretinguda, reveladora i sobretot sense tabús.

Té clar que es vol dedicar al món de la psicologia, i especialitzar-se en sexologia i teràpia de parella, i de fet, el seu entorn d’amistats ja recorren a ella per fer-li confessions, preguntes o simplement per desfogar-se i tenir una conversa relaxada i sense judicis.

La Rocío concep la sexualitat i tot el que l’envolta amb naturalitat.
Creu que l’educació sexual que rebem està molt marcada pel gènere, i ho nota en el seu dia a dia: els nois parlen més obertament de sexe perquè «està premiat», i les noies només en parlen lliurement si estan entre noies. La indústria del porno no ajuda, segons comenta, ja que mostra una imatge de la dona com a «objecte i submisa», i això pot ser que s’acabi traslladant a la relació de parella.
Es sincera quan ens diu que ha tingut relacions lliures, estables, d’una estona… de tota mena… però sobretot ressalta que el més important en totes elles ha estat la comunicació, la confiança i el respecte mutu. És importantíssim parlar i comunicar-se amb la parella per entendre’s, ja no només sexualment, sinó afectiva i emocionalment.

A casa parla de sexe lliurement, tant amb el seu pare com amb la seva mare, perquè la Rocío no té tabús amb ningú. I tampoc necessita a ningú per sentir-se completa, perquè «jo no sóc mitja taronja de ningú, sóc la meva taronja sencera».
No creu que s’hagin de posar etiquetes als interessos sexuals de les persones, «no s’hauria de preguntar si ets hetero o homo o el que sigui», tot i que a ella no li importa en absolut que l’etiquetin, i si és així, es definiria com a persona bisexual.

Gràcies @rociotgn_  per regalar-nos la teva visió apoderada i lliure!

Comparteix a les xarxes!
Detalls
  • Contacta

    @rociotgn_

Detalls
  • Contacta

    @rociotgn_

× Pregunta'ns