Júlia Font

La Júlia Font és una jove cambrilenca de 17 anys aventurera, intel•ligent i decidida.

Al finalitzar 4t d’ESO a l’INS Cambrils, va decidir marxar a Conroe (Texas) a estudiar 1r de Bat, i segons ens explica, ha estat una experiència al·lucinant i totalment recomanable.
A Conroe High School, on ha estudiat un any, hi ha 5000 estudiants i un esperit i orgull escolar què sorprèn; tenen equips de tots els esports i diversos clubs, i formar part d’un d’ells és un honor per l’alumnat.

Tot a Texas és enorme, les dimensions són tan grans que no hi ha vida als carrers, tothom es desplaça amb cotxe (no existeix el transport públic!). També s’ha adonat que, en general, tenen una vida molt sedentària, estan molt a casa amb la família. Cada diumenge van a missa i són realment una comunitat conservadora (al seu insti hi havia “dresscode”!). Les persones joves a Amèrica tenen molta pressió social i familiar per fer-ho tot molt bé: estudis, esports… no tenen temps de gaudir ni quedar amb les amistats.

Recomana que si algú està pensant marxar, s’apunti a classes particulars d’anglès, ja que amb el nivell d’anglès de l’insti no n’hi ha prou. Ella també ho va complementar amb moltes sèries en anglès per anar fent oïda. Al principi no va ser fàcil; suportar una jornada de 8 hores de classes i converses en anglès, agafar apunts…, però un dia va ser conscient que fins i tot somniava i pensava en anglès, i a partir d’aquí tot va ser més senzill. Apuntar-se al club de teatre la va ajudar a conèixer molta gent nativa i integrar-se completament.
La tornada va ser dura; va estar un any creant-se una nova vida, i no li va ser fàcil. Ara té la sensació que ha de començar de nou, però la Júlia és forta i valenta, i estem segures que no li costarà gaire.

Actualment, s’ofereix com a professora d’anglès particular i està llesta per donar tota la info necessària a la seva germana, que seguirà els seus passos el curs vinent.

Gràcies @juliafonttobarra per aquesta estona tan interessant!

Comparteix a les xarxes!
Detalls
  • Contacta

    @juliafonttobarra

Detalls
  • Contacta

    @juliafonttobarra

× Pregunta'ns