Judith Calvete

La Judith Calvete té 25 anys i és una noia cambrilenca, admirable i una referent per moltes altres persones.

Actualment, defineix que està vivint «un any sabàtic». L’any passat li van diagnosticar un càncer de mama, una notícia molt inesperada, entre vàries coses per l’edat. Aquesta malaltia l’associem només a dones i grans, i realment pot afectar a dones joves i també a homes (tot i que en un percentatge molt minoritari)

Tot va començar quan va fer-se una ecografia i una mamografia per un bulto que tenia al pit, ens explica que va trigar molt a anar al metge perquè sempre li havien dit que tenia els pits molt fibrosos. «Recomano a tothom anar de seguida al metge si es noten qualsevol bulto». A més, creu que seria molt convenient l’autoexploració mamaria per prevenir «s’hauria de normalitzar a les escoles tant per noies com per a nois».

Aquest diagnòstic l’ha fet passar per un procés molt dur, físic i emocional. Un dels moments que ens ha compartit és quan va rebre el resultat de la biòpsia, aquest dia va haver d’afrontar aquesta notícia ella sola, ja que per tema covid no la van deixar entrar acompanyada dels seus pares i reconeix que va ser molt dur.

De seguida li van oferir ajuda psicològica, i la va acceptar, però se sentia tan perduda que va començar a buscar info a través de les xarxes socials , i aquí va veure que hi havia moltes persones que estaven vivint la mateixa situació, i reconeix que el fet de compartir amb persones que viuen el mateix la va ajudar molt més que l’acompanyament d’un professional. «Una persona que està vivint el mateix en primera persona, sempre et pot donar millors consells per afrontar algunes situacions o donar-te info prèvia». Ara, fins i tot és ella la que fa acompanyament a altres persones, i això és una de les coses positives que s’emporta de tot això, la gent que està coneixent i a totes les persones a les quals li aporta el seu granet de sorra per ajudar-les.

Reconeix que va ser un cop dur saber que havia de passar per un tractament de químio i per una operació.
Curiosament, en els moments previs al tractament una de les coses que li preocupava, no era el malestar que això li podia provocar, sinó el seu canvi físic, sempre li ha agradat lluir de cabell llarg  bonic, i això suposava un gran canvi.
Tot va anar bé, dins del seu procés, passant dies millors i altres no tant. A l’operació van poder treure només el tumor, sense haver de treure el pit sencer. A toro passat, recorda que abans era molt aprensiva i que tenia molta por per l’operació, però realment té una fortalesa brutal, que l’ha ajudat a superar-ho tot! Ara, està fent un tractament TDM1, per reduir la possibilitat de recaiguda, i també ha començat el tractament de radioteràpia. A més, cada mes es punxa una injecció que evita l’ovulació per intentar no fer-se tant de mal, per si més endavant volgués ser mare.

Agraeix moltíssim tenir al seu pare i a la seva mare al costat, aquesta situació ha fet que encara siguin una família molt més unida del que ja eren.

@judithcalvete moltes gràcies per compartir aquesta estona amb nosaltres! Continua amb aquesta valentia i força que tens per finalitzar aquest any sabàtic, i que puguis tornar amb més força que mai per ser i fer tot allò que tu vulguis. Ets tot un exemple a seguir!

Comparteix a les xarxes!
Detalls
  • Contacta

    @judithcalvete

Fotos
Detalls
  • Contacta

    @judithcalvete

× Pregunta'ns