Galeria Urbana 2019

Un total de 21 artistes joves han transformat 13 parets de Cambrils en obres d’art al carrer. La segona edició del projecte Galeria Urbana, impulsat pel Departament de joventut de Cambrils, ja es pot visitar en diferents espais del municipi.

En aquesta edició les obres han estat de temàtica lliure i cada artista ha presentat una proposta prèvia a realitzar la intervenció i el Departament de Joventut s’ha fet càrrec del cost del material. Entre les 13 creacions, que destaquen per la qualitat, continguts i varietat, hi ha obres que reflexionen sobre conceptes filosòfics, algunes intervencions que reivindiquen el respecte al medi ambient o bé que conviden a pensar i a revisar temes de rabiosa actualitat, i d’altres que transmeten pau i harmonia o que parlen sobre el moviment artístic que envolta el món del grafitti.

Els creadors i creadores que han plasmat les seves obres a diferents espais de Cambrils són 6 dones i 15 homes de diferents punts de la demarcació de Tarragona, que en alguns casos ja tenen una trajectòria i en d’altres han pogut intervenir a l’aire lliure per primer cop, com un grup de 10 alumnes tutoritzats per un professor de l’Institut Ramon Berenguer IV.

Cada obra està numerada i identificada amb una placa que conté el títol de l’obra i l’artista o artistes que l’han dut a terme. A més, incorpora un codi QR que proporciona a les persones espectadores tota la informació, tant de l’obra com de l’artista.

A més, per l’ocasió s’ha realitzat un tríptic informatiu amb un dels joves participants en aquesta edició que recull l’itinerari del diferents murs intervinguts en aquest 2019, així com dels diferents murs (wonderwall) repartits per Cambrils a disposició de les persones que vulguin fer volar la imaginació i intervenir artísticament de manera legal, segura i sense haver de demanar autorització ni permís previ.

El procés de realització d’aquesta edició ha estat totalment consensuat amb els i les artistes participants, des del moment de la planificació inicial i elecció dels espais del municipi, fins a la realització de les intervencions i el disseny.

A través d’aquest projecte es treballa la participació del jovent del municipi, amb l’objectiu d’empoderar-los i empoderar-les per tal que usin, gaudeixin i decideixin sobre tots els serveis i oportunitats que tenen al seu abast.

Comparteix a les xarxes!
Detalls
    Detalls
      × Pregunta'ns