Alexis Atehortua

L’Alexis Atehortua és un jove cambrilenc molt decidit. Té 23 anys i sempre que el veus et regala un somriure i bon humor.

Va néixer a Medellin (Colombia) i als 10 anys va venir a viure Cambrils. Recorda aquest canvi com un procés difícil, entre altres coses, per l’adaptació a l’idioma. Tot i això, l’Alexis supera tots els entrebancs que la vida li posa.

Va deixar d’estudiar al finalitzar 3r d’ESO, reconeix que no estava gens motivat per estudiar i preferia treballar. Des de llavors no ha parat de treballar «aunque no haya destacado en los estudios, siempre he sido responsable en el trabajo».

Fa uns anys li va sorgir l’oportunitat de marxar a Irlanda i es va estar allà una temporada treballant. Sempre li ha fascinat viure i conèixer la cultura d’altres països. Però certament, quan portava un temps d’un dia per l’altre va decidir tornar a Cambrils, perquè s’enyorava de la seva família i les seves amistats.

Al poc d’haver tornat a Cambrils, li va sorgir l’oportunitat d’anar a Hongria amb la que era la família de la seva parella. Els dos mesos inicials d’estada a Hongria es van acabar convertint en 2 anys, degut al confinament i la pandèmia COVID. La seva estada la va destinar a treballar i la feina li va permetre conèixer tota la zona Est.: Eslovènia, Àustria, Eslovàquia, Rumania, Moldàvia…etc. Però en el moment en què l’Alexis es va sentir estancat i acomodat, va decidir tornar a Cambrils. No suporta la monotonia, ni a la parella ni a la seva vida en general.

Li agrada gaudir de la vida, provar nous reptes i no tornar als països que ja ha estat. «El DNI te da una facilidad enorme para moverte por Europa» i anima als i les joves que no tinguin por de permetre’s l’aventura d’anar sol o sola a conèixer un altre país europeu.
L’Alexis no planteja els seus viatges com a turista: «cuando me marcho tengo el objetivo de vivir el país, sentir su cultura, conocer la gastronomia, la gente, las tradiciones».

A dia d’avui trobareu a l’Alexis per Cambrils, estudiant a @escolaadults_cambrils i enfocat fermament a estudiar comerç internacional.

Comparteix a les xarxes!
Detalls
    Detalls
      × Pregunta'ns