L’Albert Baquer és un cambrilenc de 24 anys que porta a la sang el treball comunitari i treballar per sembrar el canvi.
Es va enamorar de la carrera d’educació social, ja que el va ajudar a entendre el món i a ell mateix. Quan va finalitzar els estudis es va posar a treballar en l’àmbit de la salut mental, i des de llavors treballa a l’ @associacio.dr.tosquelles .
Al seu TFG va poder abordar l’acolliment familiar d’infants amb risc d’exclusió social, on va gravar un documental d’investigació de 4 famílies acollidores. El podreu trobar a Youtube: “Acollim, i tu?” Una experiència que li va aportar molt i que li va ensenyar que per molt que els recursos estiguin dotats de pressupost, mai arribaran a cobrir necessitats com ho fa un nucli familiar.
Recentment, ha finalitzat un màster en psicopedagogia, i va realitzar el TFM sobre el col·lectiu LGTBI a les aules espanyoles: un recull d’eines psicopedagògiques per abordar de manera assertiva la diversitat sexual i de gènere. Respecte a aquest tema, l’Albert opina que vivim en una societat homòfoba, i que tot i que la seva experiència personal no ha tingut incidents desagradables, si hi ha hagut situacions molt subtils que amb el temps ha pogut analitzar i reflexionar. “En el moment no t’adones que estàs oprimit, ho veus amb el temps i la distància, quan el cos està preparat per escoltar”.
Del treball amb salut mental s’emporta molts aprenentatges. Un d’ells és el que anomena l’efecte “d’emmirallar-se”, i és que ha après que allò que ens molesta dels altres no és altra cosa que el que ens molesta de nosaltres mateixos. També ha après que és necessari cuidar la ment i no anar tant accelerat, i que la salut mental està amb col·legues i una birra, com en llegir un llibre. “La salut mental és tot allò que fas perquè la teva ment es trobi amb estabilitat”.
Gràcies @albertbaquer per aquesta entrevista tan reveladora, agradable i sincera, estem segures que la societat agraeix que persones com tu hi vulguin deixar empremta!